söndag 15 januari 2012

High School

Min gamla vän från lågstadiet (vi gick i samma klass från dagis till sexan) är just nu i Usa som utbytesstudent från augusti till maj, så himla häftigt! Är sjukt avundsjuk! Även om jag inte vill lämna mitt liv här bara så, så vore det en sjukt rolig erfarenhet! Det är ju en chans man får en gång i livet :) 
Vi pratade lite igår och hon har de hur bra som helst, världens bästa värdfamilj! 
När hon åkte dit, fick hon åka sverige-london-chicago-atlanta haha, en lång resa med hela sin garderob i väskan. Snacka om att hon var nervös när hon träffade familjen hon ska bo med i ett helt år för allra första gången (frågade om hon inte fick träffa de innan men de hade hon inte fått så hon sa att de var pirrigt. Men familjerna är noga utvalda så de ska passa sin student)  
Vi kom in på att de är sjukt lyxigt med eget badrum till sovrummen, så hon har ett helt eget badrum haha! Sen är dörrhandtagen coola med knoppar, och taklamporna är helt annorlunda! Häftigt! 
De reser runt massor och har hur kul som helst :D hon säger att hon inte vill åka hem :( 
Jag frågade vad hon läste för ämnen och de var kemi, sport (pingis, bowling osv) och något mer. Allt är på engelska och skolan är super strikt! 08.15-15.30 varje dag och massa regler. te.x inga bara axlar i skolan.
Men hon sa att de är en helt annan school spirit där som hon älskade, kan tänka mig det! Hatar alla slackers i sverige =) 
Läste på lite på hemsidan, det blir en hel del kostnader .. 
De rekommenderar 2000 - 3000 kronor i fickpengar varje månad (tänk att man är där 10 månader) sen var de försäkringar, hälsokontroller, visum, nåt annat papper, det rullade på om man säger så :) men gud, jag skulle nog viljat pröva på om jag inte haft de livet jag har i sverige, trivs bra här! 

Ska lätt resa till usa när jag blir större och bo där i 4 månader eller något sånt, fatta vilken upplevelse =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar