kokande apelsinbitar =) |
mosade bitarna lite i den här så hällde tillbaka Juicen och köttmoset, men var fortfarande kvar lite stora bitar =) |
puff puff |
blev sex burkar marmelad :D och en stor burk :) |
Gör såhär:
Skär ca 1kg apelsiner i tärningar, skär bort skalen och så du bara har köttet kvar. Lägg de i en gryta och tillsätt 4 dl vatten, låt detta koka sönder lite i ca 5 minuter, sedan tillsätter du 1kg socker med pektin och rör runt och låt detta koka upp igen i ca 5 minuter, sedan häller du upp de i burkar. Det är super viktigt att du har diskat burkarna innan eller har lagt de i varmt vatten förut för de måste vara varma, annars spricker dom!
I en förenklad version!
1. skala och tärna apelsiner, vill du ha mindre bitar kan du köra med en stavmixer
2. lägg de i en gryta med 4 dl vatten
3. låt koka i ca 5 minuter och försök mosa frukten lite
4. häll i ett paket (1 kg) socker med pektin i marmeladen och låt detta koka upp igen i ca 5 min
5. håll burkarna varma
6. häll i marmelad
7. sätt på ett tätt lock och låt svalna lite
8. förvaras i kylen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar