lördag 10 december 2011

apelsinmarmelad

kokande apelsinbitar =) 

mosade bitarna lite i den här så hällde tillbaka Juicen och köttmoset, men var fortfarande kvar lite stora bitar =) 

puff puff 

blev sex burkar marmelad :D och en stor burk :) 
Gör såhär: 
Skär ca 1kg apelsiner i tärningar, skär bort skalen och så du bara har köttet kvar. Lägg de i en gryta och tillsätt 4 dl vatten, låt detta koka sönder lite i ca 5 minuter, sedan tillsätter du 1kg socker med pektin och rör runt och låt detta koka upp igen i ca 5 minuter, sedan häller du upp de i burkar. Det är super viktigt att du har diskat burkarna innan eller har lagt de i varmt vatten förut för de måste vara varma, annars spricker dom! 

I en förenklad version! 
1. skala och tärna apelsiner, vill du ha mindre bitar kan du köra med en stavmixer
2. lägg de i en gryta med 4 dl vatten 
3. låt koka i ca 5 minuter och försök mosa frukten lite 
4. häll i ett paket (1 kg) socker med pektin i marmeladen och låt detta koka upp igen i ca 5 min
5. håll burkarna varma
6. häll i marmelad
7. sätt på ett tätt lock och låt svalna lite
8. förvaras i kylen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar